Over Mij

Fijn dat je even de tijd neemt om mij beter te leren kennen. Mijn naam is Ceciel Thewissen.

Jarenlang heb ik gewerkt in de zakelijke dienstverlening. 24 Jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar de maatschappelijke dienstverlening. Deze verandering maakte me steeds bewuster hoe zeer we als maatschappij vanuit ratio handelen en denken. Gevoel komt op de tweede plaats terwijl gevoel net je belangrijkste graadmeter is om te weten of je gezond en gelukkig bent. Ons welbevinden staat vandaag de dag te weinig centraal. Presteren en voldoen aan alle verwachtingen staat voorop. Ik zie elke dag wat de consequenties zijn voor mensen die hierdoor hun eigen grenzen overschrijden en hun gevoelens naast zich neerleggen.

 

Ik heb me de vraag gesteld: ‘Waarom (blijven) we dit doen en wat we kunnen doen om meer bij onszelf te komen?’ Om hierachter te komen heb ik me verdiept in de kinesiologie aangevuld met een opleiding tot E.E.N.® therapeut. 

 

Deze combinatie van therapieën hebben me geleerd dat ons denken, voelen en handelen zo sterk met elkaar verbonden zijn, dat ze elkaar beïnvloeden. Emoties, fysieke klachten en overtuigingen die je beperken, zorgen ervoor dat de balans tussen deze drie aspecten verstoord wordt en je niet meer bij je zelf kunt blijven. Als deze situatie langer duurt, vergeet je hoe je je voorheen voelde en wordt het steeds lastiger om weer terug te gaan naar je oorspronkelijke zelf.

 

Vanaf 2018 ben ik tot de sluiting van het Instituut E.E.N. in 2022 vakdocent geweest en begeleide ik E.E.N.® therapeuten in spe in mijn praktijk.